روياي مكتوب / محفل شعر و داستان

روياي مكتوب / محفل شعر و داستان

    

صفحه اصلي | آرشيو وبلاگ | تماس با ما
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
كيست مويي پايين كمر چيست و چگونه درمان مي‌شود؟

به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ كيست مويي يا همان سينوس پيلونيدال عارضه اي است كه در انتهاي ستون فقرات و بر روي استخوان دنبالچه ايجاد مي شود. اين بيماري معمولاً در سن بين 15 تا 30 سال گريبان افراد را مي گيرد و بعد از سن 40 سال احتمال ابتلا به آن كمتر مي شود. كيست مويي بيشتر در افراد پرمو و يا افرادي كه سابقه ژنتيكي اين بيماري را دارند ديده مي شود. بنابراين چون زنان به دليل طبيعت خود موهاي بدنشان كمتر از مردان مي باشد مي توان گفت كيست مويي بيشتر در مردان به وجود مي آيد.

كيست مويي عفونتي است كه بيشتر در ناحيه دنبالچه پايين كمر ايجاد مي شود اما ممكن است در جاهاي ديگري از بدن هم به وجود بيايد. اين بيماري به صورت حفره يا سوراخ بر روي پوست به وجود مي آيد و اگر به آن بي توجه باشيد و آن را جدي نگيريد ممكن است داخل كيست مويي پر از چرك و عفونت شود كه در اين صورت درد شديدي خواهد داشت. در حال حاضر با كشف روش هاي متنوع و نوين درمان براي اين بيماري جاي نگراني نيست و به راحتي ميشود آنرا درمان و يا حتي از ايجاد آن پيشگيري نمود.

نشانه ها و علائم كيست مويي

در ابتدا شما نشانه و يا علائم خاصي به جز يك برآمدگي روي پوست مشاهده نمي كنيد اما به مرور زمان علائمي مثل درد، ترشح چرك و يا خون، بوي بد و التهاب هم به علائم آن اضافه مي شود. به عبارت ديگر چون يكي از دلايل ايجاد اين بيماري برگشت مو به داخل است، درون سوراخ و يا حفره اي كه ايجاد شده گلوله هاي مو و چرك و عفونت جمع مي شود.

  • بعد از مدتي ممكن است هنگام نشستن و يا حتي ايستادن در ناحيه نشيمنگاهي خود درد احساس كنيد.
  • كيست مويي اگر عفوني شود ممكن است به اندازه يك گردو ورم داشته باشد.
  • اطراف ناحيه اي كه عارضه در آن ايجاد شده ملتهب و قرمز مي شود و لمس آن با دست هم دردناك است.
  • ترشح خون و چرك و عفونت كه همراه با بوي بسيار بدي مي باشد.
  • خارج شدن مو از ناحيه كيست مويي همانند شكل زير

 

  • به وجود آمدن چند سوراخ بر روي پوست
  • همچنين ممكن است فردي كه به كيست مويي مبتلا شده است تب خفيفي هم داشته باشد.

علت و يا عامل ايجاد كيست مويي

علت اصلي اين عارضه همان برگشت مو به داخل پوست است به صورتي كه مو به جاي اينكه به بيرون رشد كند به سمت داخل پوست رشد مي كند و زير پوست كلاف هايي از مو تشكيل داده مي شود. دلايل ديگري هم براي اين بيماري وجود دارد كه در اينجا به آنها اشاره خواهيم كرد:

  • ارثي بودن و ژنتيك
  • پرمويي
  • مشكلات هورموني در دوران نوجواني و جواني
  • كم تحركي و نشستن هاي طولاني مدت
  • چاقي و ميزان تعرق زياد

پيشگيري

از آنجايي كه بين ايجاد اين بيماري و سبك زندگي رابطه مستقيمي وجود دارد پس مي توان به راحتي و با رعايت برخي نكات كه در اينجا ذكر مي شود از كيست مويي پيشگيري نمود.

  • بهتر است براي اصلاح موهاي زائد خود از تيغ استفاده نكنيد بهترين گزينه براي از بين بردن موهاي ناحيه حساسي مثل بالاي باسن ليزر مي باشد.
  • ثابت نگه داشتن وزن متعادل و رژيم غذايي مناسب
  • مصرف آب و مايعات كافي
  • حمام كردن به طور مرتب و رعايت بهداشت فردي
  • ورزش كردن و فعاليت و تحرك فيزيكي
  • استفاده از لباس هاي آزاد نخي
  • اگر جوش يا آبسه اي در مقعد مشاهده كرديد سريعاً مراجعه به پزشك و درمان را شروع كنيد.
  • سعي كنيد در طول روز مدت زمان طولاني ننشينيد.

 

روش هاي درمان

براي درمان كيست مويي گزينه هاي زيادي وجود دارد كه در اين مقاله به 4 مورد از متداول ترين روش هاي درمان مي پردازيم. بايد در نظر داشت كه اگر كيست در مراحل اوليه خود باشد و زياد پيشرفت نكرده باشد مي توان با روش هاي خانگي مثل استفاده از پمادهاي گياهي  آن را درمان كرد.

براي سالهاي طولاني تنها روش درمان اين بيماري روش سنتي  و استفاده از تيغ و چاقوي جراحي بود اما امروزه روش نوين و بي دردسر ليزر درماني براي كيست مويي وجود دارد.

يكي از كلينيك هاي حرفه اي در كنار دكتر و پزشك هاي متخصصي در زمينه درمان بواسير(هموروئيد)، شقاق، فيستول و كيست مويي  با ليزر در تهران كلينيك نوين مي باشد.

درمان كيست مويي بدون جراحي و با ليزر

 

با توجه به مزاياي زيادي كه ليزر براي درمان اين بيماري و ساير بيماري هاي نشيمنگاهي دارد به يك روش متداول و محبوب براي بيماران تبديل شده است. اكثر بيماري ها در مراحل اوليه با روش هاي خانگي و يا دارو قابل درمان هستند اما بعد از مدتي اگر بهبودي حاصل نشد نياز به يك روش تهاجمي تري مثل عمل جراحي مي باشد. جراحي به روش سنتي داراي عوارض و دردسرهاي زيادي براي بيمار مي باشد و بيمار با دانستن عوارض اين روش، اگر چاقوي جراحي را براي درمان انتخاب نمايد علاوه بر عوارض بعد از درمان، استرس و اضطراب هم به مشكلاتش اضافه خواهد شد.

اما در روش ليزر درماني، سينوس به وسيله ي اشعه ي ليزر كاملاً خالي مي شود و التهاب و عفونت بافت اطراف توسط ليزر از بين خواهد رفت. اين روش با بي حسي موضعي انجام ميشود بنابراين بيمار هيچ گونه درد و يا ناراحتي را در طي درمان حس نمي كند. از ساير مزاياي اين روش براي درمان سينوس پيلونيدال مي توان به اين موارد اشاره نمود:

  • بدون نياز به بيهوشي و بستري شدن در بيمارستان
  • قابل انجام به صورت سرپايي در مدت زمان كمتر از يك ساعت
  • بعد از ليزر كيست مويي بيمار درد و خونريزي و عفونت در ناحيه سينوس ندارد.
  • برخلاف جراحي در روش ليزر درمان امكان بازگشت و عود مجدد بيماري به كمترين حد ممكن مي رسد و احتمال آن تقريباً صفر است.
  • با توجه به تمام مزاياي گفته شده درمان هزينه عمل كيست مويي با ليزر بسيار كمتر از هزينه هاي مربوط به جراحي و بستري شدن در بيمارستان مي باشد.

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
سبك تغذيه سالم و اهميت آن در پيشگيري از بيماري ها

خبرگزاري آريا- غذا خوردن و تغذيه جزء جدايي ناپذير و اساسي زندگي هر فردي است و مهمترين دليل سلامت و طول عمر مي باشد. اين موضوع در مورد هر موجود زنده اي صدق مي كند و تمام موجودات زنده براي ادامه ي بقا و حيات خود در تلاش براي به دست آوردن غذا مي باشند، ولي در انسان ها به دليل فرآيند رشد و سلامت جسم و روان، تغذيه اهميت بيشتري دارد. زيرا سبك سالم و صحيح تغذيه، باعث تامين انرژي و بهتر شدن كاركرد اندام ها و ارگان هاي مختلف در بدن خواهد شد.

به همين دليل مهم است كه تغذيه انسان با در نظر گرفتن تمام نيازهاي بدن و به صورت اصولي باشد كه نتيجه ي آن علاوه بر سلامت جسمي، سلامت روح و روان، شادابي و افزايش عمر هم مي باشد. اما اگر سبك سالمي براي تغذيه خود نداشته باشيد، عملكرد اندام هاي بدن مختل مي شود و رفته رفته انرژي و قواي روحي و جسمي خود را از دست خواهيد داد.

همانطور كه ميدانيم و طبق مطالعاتي كه صورت گرفته، عامل اصلي اكثر مرگ و ميرها و بيماري هاي قلبي، گوارشي، سرطان و ... ريشه در تغذيه فرد دارد. به همين خاطر است كه غذا خوردن و تغذيه امروزه بيش از پيش اهميت دارد و نقش تغذيه به موضوعي بسيار فراتر از سير شدن شكم افراد تبديل شده است. علاوه بر آن سبك زندگي ماشيني و بي تحرك امروزي باعث چاقي و اضافه وزن افراد مي شود و اين موضوع خود باعث بسياري از بيماري ها خواهد شد.

پس براي ساختن زندگي بهتر و جسم سالم تر و روح و روان شادتر، انتخاب رژيم غذايي سالم ضروري است. البته ناگفته نماند كه غذاي سالم در كنار ورزش، دوري از دخانيات، فعاليت و خواب منظم، استرس نداشتن و … سلامتي شما را تضمين خواهد كرد و صرفاً با تغذيه سالم نمي توان سلامتي را حفظ كرد.

با خواندن اين مقاله شما با سبك زندگي و تغذيه سالم بيشتر آشنا خواهيد شد و اگر دچار مشكل جسمي خاصي هستيد بايد با داشتن اطلاعات در مورد هر يك از گروه هاي غذايي، بيشتر مراقب غذا خوردن و تغذيه خود باشيد.

ثروت واقعي ما همان سلامتي مي باشد و متاسفانه امروزه با مشغله هاي زيادي كه داريم اين موضوع را فراموش كرده و اهميت كمتري به آن مي دهيم.

هر كدام از ارگانها و اندام هاي بدن ما براي اينكه بتوانند وظيفه و فعاليت خود را به درستي انجام دهند نياز به انرژي دارند كه اين انرژي بايد از راه تغذيه سالم توسط ما به آنها رسانده شود.

تغذيه سالم چيست

رژيم غذايي كه در آن پروتئين لخم  يا Pro-Lean، كربوهيدرات و چربي هاي متعادلي وجود دارد، يك غذاي خوب را براي ما ميسازد كه باعث قوي شدن بدن و دور شدن از امراض و بيماري ها مي شود.

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
خواص درماني روغن درخت چاي

روغن درخت چاي يا (Tea Tree Oil)، روغني است كه از درخت سبز چاي در جنوب استراليا كه ملالوكا آلي ترني فوليا هم ناميده مي‌شود گرفته مي‌شود. اين روغن توسط ملوان‌هاي قرن ۱۸، روغن درخت چاي ناميده شده است.

 به گزارش گروه بازرگاني خبرگزاري دانشجو، روغن درخت چاي يا (Tea Tree Oil)، روغني است كه از درخت سبز چاي در جنوب استراليا كه ملالوكا آلي ترني فوليا هم ناميده مي شود گرفته مي شود. اين روغن توسط ملوان هاي قرن 18، روغن درخت چاي ناميده شده است. اين درخت با گياهي كه براي درست كردن چاي معمولي به كار ميرود متفاوت است و هيچ ربطي به چاي سبز و چاي خشك ندارد.

اين روغن در توليد محصولات آرايشي و پوستي كاربرد زيادي دارد و دليل آن خواص فوق العاده اي است كه در درمان مشكلات پوستي دارد. در ادامه به بررسي بيشتر خواص اين روغن مي پردازيم.

خواص روغن درخت چاي

روغن درخت چاي براي درمان آكنه و يا عفونت هايي مثل عفونت قارچي ناخن، گال، كچلي پا يا بيماري پاي ورزشكاران و … به كار مي رود. همچنين در مواردي مثل سوختگي، جاي نيش حشرات، عفونت واژن، عفونت دهان و دندان و بر روي خراشيدگي و بريدگي ها به عنوان ضدعفوني كننده استفاده مي شود. مواد شيميايي اي كه در اين روغن وجود دارد عفونت ها را از بين مي برد و باعث تسريع در بهبودي زخم مي شود.

از روغن درخت چاي محصولات بهداشتي متنوعي مثل صابون، شامپو، پمادهاي موضعي و ...توليد مي شود و به بازار ارائه مي شود.خواص اصلي اين روغن كه باعث محبوبيت بيشتر آن شده موارد زير است كه در ادامه به توضيح مفصل در مورد هريك از آنها مي پردازيم:

 

درمان كيست مويي با روغن درخت چاي

 يكي از خواص اصلي اين روغن كه بسيار مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از آن در روش هاي خانگي درمان كيست مويي يا سينوس پيلونيدال مي باشد. كيست مويي در اثر تجمع مو در بالاي شكاف باسن و پايين كمر ايجاد مي شود و معمولاً در افراد چاق و پرمو بيشتر ديده مي شود.

1

 براي درمان اين عارضه روش هاي خانگي و روغن درخت چاي تنها در مراحل ابتدايي و جهت كاهش درد و عفونت موثر مي باشد اما در صورتي كه كيست مويي يا سينوس پيلونيدال پيشرفته باشد درمان يا با ليزر و يا از طريق جراحي امكان پذير است. به عبارت ديگر اين بيماري با استفاده از روش هاي خانگي قابل معالجه و درمان نمي باشد و با استفاده از روش هاي خانگي مي توان از شدت التهاب و درد اين بيماري كم كرد و يا علائم آن را كاهش داد.

جهت درمان كيست مويي با روغن درخت چاي مي توانيد چند قطره از اين روغن را روي پنبه يا پارچه كتان تميزي ريخته و روي زخم يا كيست قرار دهيد و سپس  آن را بانداژ نماييد. بهتر است تا چند ساعت بر روي زخم يا كيست بماند. اين كار را تا زمان بهبودي و درمان هر روز دو الي سه مرتبه بايد انجام دهيد. روغن درخت چاي به دليل آنتي اكسيدان هاي زيادي كه دارد در بهبود زخم و ترميم بافت هاي اطراف كيست موثر است.

ساير روش هاي درمان خانگي كيست مويي

  • زردچوبه و آب را مي توان تركيب نمود و از آن ماده اي خميري مانند درست كرد و بر روي محل كيست قرار داد. زردچوبه داراي خاصيت ضد التهابي مي باشد و در كاهش درد موثر است.
  • روغن كرچك كه با يك پنبه مي توان آن را به روي محل عارضه استفاده كرد.
  • سير را مي توان به صورت له شده به همراه پماد روي سينوس پيلونيدال قرار داد و بعد از چند ساعت با آب آن را شستشو داد.
  • كمپرس آب گرم درد را آرام مي كند و باعث خالي شدن عفونت و چرك مي گردد.
  • ژل آلوئه ورا را مي توان با بريدن برگ هاي آن به دست آورد و به صورت موضعي بر روي محل كيست استفاده كرد.
  • به علت دارا بودن ويتامين A فراوان تاثير چشمگيري در بهبود عفونت دارد . براي اين منظور مي توان موم ذوب شده را بر روي محل عارضه قرار داد .
  • موم ذوب شده را بهتر است به روي محل سينوس قرار دهيد. به دليل ويتامين A فراواني كه دارد باعث تسريع در بهبود عفونت مي شود.
  • سركه ي سيب در درمان جوش هاي ملتهب و كيست موثر است. مي توان محل سينوس را با پنبه آغشته به سركه سيب ماساژ داد و يا اينكه آن را با سركه شست و شو دهيد.
  • عسل و خواص قوي ضد التهابي اي كه دارد براي همگان ثابت شده است. در درمان كيست مويي هم مي توان محل را به طور مستقيم با عسل پوشاند و هم اينكه آن را با آب گرم مخلوط نماييد و بنوشيد.

همچنين، رعايت موارد زير جهت كاهش درد و علائم و نشانه هاي كيست مويي بسيار موثرند:

  • اجتناب از نشستن هاي طولاني مدت
  • خوابيدن به پهلو و يا شكم. سعي كنيد به پشت نخوابيد.
  • اگر بيرون از خانه هستيد محل كيست را با پانسمان بپوشانيد و هنگام حضور در خانه آن را باز بگذاريد.
  • خودداري از دست زدن و ور رفتن با كيست يا سينوس
  • رعايت بهداشت محل كيست و شست و شوي مرتب و خشك نمودن آن

 

اگر اين روند درمان بيشتر از دو الي سه هفته به طول انجاميد و تاثيري در بهبودي كيست مويي نداشت بهتر است درمان را متوقف نموده و جهت انجام عمل كيست مويي و يا درمان با ليزر خود را آماده كنيد.

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
مرد مويي يا هيرسوتيسم دردسري براي زنان و درمان آن

شايد در آغاز آفرينش و خلقت انسان پرمويي يك ويژگي مثبت براي او بود و پرمو بودن نقش حفاظت از بدن در برابر سرما را ايفا ميكرد، اما امروزه اينگونه نيست و مي توان گفت تقريباً تمام افراد در صدد از بين بردن كامل موهاي زائد خود هستند.

پرمويي هم در مردان و هم در زنان ديده مي شود و در هر دو جنس مشكلي ناخوشايند است كه عوارض و بيماري هايي را براي فرد به همراه دارد. به عنوان مثال پرمويي در مردان يكي از علت هاي اصلي كيست مويي مي باشد كه رشد بيش از حد موها در زير پوست يك گلوله مو تشكيل مي دهد و مو به جاي اينكه به سمت بيرون پوست رشد كند به داخل برمي گردد و باعث ايجاد كيست مويي مي شود. اما  با توجه به زيبايي ظاهري و اهميت آن براي خانم ها، پرمويي در آنها مشكل ناخوشايند تري است زيرا زنان بيشتر به دنبال راهكاري براي حذف موهاي زائد خود هستند و رشد مو در نواحي حساس براي آنها بسيار آزاردهنده تر مي باشد.
البته لازم به ذكر است كه موهاي نازك و كركي مانند بر روي صورت براي زنان طبيعي مي باشد و تشخيص اين كه رشد چه اندازه اي مو براي زنان پرمويي حساب مي شود كاري دشوار است زيرا تقريباً تمام زنان بر روي بدن و صورت خود موهاي ريزي دارند.

اما مسئله اي كه قرار است ما در اين مقاله به آن بپردازيم رشد موهاي مشكي و ضخيم و غير معمول ريش و سبيل در زنان مي باشد.

 با توجه به آمارهاي به دست آمده تقريباً دو درصد از جمعيت زنان ما درگير مشكل پرمويي و يا همان مرد مويي مي باشند.

 پرمويي يا Hirsutism در زنان، وضعيتي است كه در آن موها بيش از حد معمول در جاهايي مثل  چونه، پشت لب، كشاله ران، روي سينه، زير ناف، به صورت زبر و ضخيم رشد مي كنند. رويش مو در اين قسمت ها براي مردان طبيعي مي باشد اما براي زنان در حالت عادي اين نواحي نبايد خيلي پرمو باشد.

الگوي رويش مو در اين عارضه مشابه به الگوي رشد موي طبيعي مردان است و به همين دليل هيرسوتيسم، مردمويي نيز ناميده مي شود. موهايي كه بر روي پوست انسان رشد مي كنند به سه دسته تقسيم مي شود: اول از همه موهاي دوران جنيني هستند كه با متولد شدن از بين مي روند و دوم موهاي نازك و كركي شكل كه روي تمام سطح پوست ظاهر مي شود و سپس در بزرگسالي به موهاي تيره تبديل مي شود و در مردان به شكل ضخيم و زبر در ناحيه صورت و يا زير بغل نمايان مي شود.


علت پرمويي (هيرسوتيسم) در زنان

به طور كلي مي توان گفت كه مهمترين دليل اين عارضه اختلالات هورموني مي باشد. البته دلايل جزئي تر ديگري هم مانند چاقي، عوارض داروهاي هورموني، استروئيدها، قرص هاي ضدبارداري، تخمدان پلي كيستيك، مصرف داروهايي كه باعث افزايش هورمون مردانه در زنان مي شود و ... هم در پرمويي زنان موثر است. از جمله دلايل پزشكي اين مشكل در خانمها مي توان به اختلال هاي تيروئيدي و افزايش توليد آندروژن يا هورمون جنسي مردانه در بدن اشاره كرد. علت اصلي زياد شدن آندروژن كيست هاي تخمدان مي باشد كه باعث اختلال هاي هورموني مي شود. همچنين ممكن است اين ازدياد آندروژن در بدن دليل خاصي نداشته باشد و پزشكان نتوانند علت آن را تشخيص دهند كه در اين صورت ايديوپاتيك نام مي گيرد.

در نتيجه مي توان گفت دو مورد سندروم تخمدان پلي كيستيك و تيروئيد كم كار، به عنوان شايع ترين دليل پرمويي در زنان مي باشند. البته نقش ارث را هم نمي توان ناديده گرفت.


علائم و نشانه ها ي مرد مويي زنان

علائم زناني كه درگير هيرسوتيسم مي شوند مي تواند شامل نامنظم بودن عادت ماهيانه، افزايش وزن و چاقي، ريزش موي سر، آكنه، رويش موي تيره و غير طبيعي به طور ناگهاني و سريع در پشت لب، روي سينه ها، زير شكم و اطراف چانه باشد.
همچنين خشن شدن صدا، كوچك شدن سايز سينه ها، تيره شدن پوست آرنج و كشاله ران نيز از ديگر علائم و نشانه هاي مرد مويي در زنان مي باشد.


تشخيص هيرسوتيسم

اگر زني علائم و نشانه هايي را كه ذكر كرديم در خود مشاهده كرد بايد به پزشك مراجعه كند و با استفاده از آزمايش هايي مثل آزمايش خون و بررسي دقيق تاريخ هاي قاعدگي و يا تصويربرداري و سونوگرافي براي بررسي تومور تخمدان ها، تشخيص صحيح داده شود.

منبع https://rasekhoon.net/article/show/1518985

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
13 خاصيت شگفت انگيز عسل طبيعي در درمان بيماري ها

مطالب زيادي درمورد تركيب عسل و ساير مواد مثل شير، سير، دارچين، ليمو و … وجود دارد كه همگي به فوايد شگفت انگيز تركيب عسل با اين مواد اشاره دارند.

عسل ماده ي غذايي پرطرفداري كه خواص دارويي و درماني زيادي دارد و به همين دليل مورد استفاده ي زيادي قرار مي گيرد. اين ماده ي شيرين كه به وسيله زنبور از شهد گل ساخته مي شود معجزه اي براي سلامتي مي باشد و علاوه بر طعم شيرين و فوق العاده اي كه دارد، داراي خاصيت آنتي باكتريايي هم مي باشد. دليل اينكه گونه هاي مختلفي از عسل وجود دارد به دليل گل هاي مختلفي مي باشد كه زنبورها در دسترس دارند.

مطالب زيادي درمورد تركيب عسل و ساير مواد مثل شير، سير، دارچين، ليمو و … وجود دارد كه همگي به فوايد شگفت انگيز تركيب عسل با اين مواد اشاره دارند. ما در اين مقاله قصد داريم به عسل طبيعي و فوايد بيشمار آن براي سلامتي بپردازيم. البته خواص اين ماده مغذي بسيار بيشتر از آن چيزي مي باشد كه بتوان در يك مقاله بيان كرد، اما تا جاي ممكن سعي ميكنيم تمام خواص اصلي و ثابت شده آن را مورد بررسي قرار دهيم. پس با ما همراه باشيد.

بهبود عملكرد دستگاه گوارش


عسل طبيعي به دليل پروبيوتيك هاي زيادي كه دارد باعث رشد بيشتر باكتري هاي مفيد مي شود. بنابراين باعث تعادل باكتري هاي موجود در سيستم گوارشي مي شود. همچنين مصرف شير و عسل منجر به از بين رفتن نفخ، يبوست و باكتري هاي مضر خواهد شد. براي درمان زخم دستگاه گوارش و رفلاكس اسيدي آن و سوء هاضمه نيز مفيد است. البته به نوزادان زير يك سال هرگز نبايد عسل داده شود. به دليل اينكه رشد سيستم گوارشي و ايمني آنها هنوز تكميل نشده و قادر به مقابله با هاگ هاي قارچ و بوتوليسم موجود در عسل نمي باشد.

درمان سرماخوردگي و سرفه


طبق تحقيقات انجام شده، عسل باعث كاهش سرفه و بهبود خواب كودكان مي شود. همچنين تركيب گرم آبليمو و عسل حالت خفگي در گلو را از بين مي برد و باعث خوب شدن سريع تر فرد سرماخورده خواهد شد. برخي مطالعات انجام شده نشان مي دهد كه تاثيري كه تركيب عسل و ليمو در درمان سرماخوردگي مي تواند داشته باشد با داروي دكسترومتورفان برابر است و مي تواند جايگزين مناسبي براي داروهاي شيميايي باشد.

درمان شقاق مقعدي با عسل



عسل به دليل خاصيت ضدالتهابي كه دارد ميكروب ها و عفونت هاي ناحيه مقعد را از بين مي برد و مي تواند در ترميم و بهبود زخم هاي مقعدي مفيد باشد. تركيب عسل يا موم عسل و روغن زيتون در درمان شقاق مقعدي كه يكي از بيماري هاي نشيمنگاهي مي باشد موثر است. براي اين منظور بايد عسل و روغن زيتون را حرارت داده تا به صورت ذوب شده دربيايد سپس اجازه دهيد تا سرد شود و روي محل شقاق بماليد. البته اگر فيشر يا شقاق در مرحله ابتدايي و به صورت يك ترك يا شكاف ريزي باشد اين روش موثر است در غير اينصورت بايد از درمان هاي تخصصي تري مثل ليزر و يا جراحي شقاق استفاده شود.

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
بررسي علائم آسم ائوزينوفيليك با آسم هاي ديگر

وقتي آسم داريد ، مجاري هوايي موجود در ريه هاي شما باريك و متورم مي شود. آنها همچنين مخاط زيادي ايجاد مي كنند. اين حالت باعث ايجاد اسپاسم در لوله هايي مي شود كه هوا از ريه هاي به خارج از آن هدايت مي كند. اسپاسم تنفس را سخت مي كند. همچنين ممكن است دچار خس خس و سرفه شويد. اين يك وضعيت مادام العمر است. چندين نوع مختلف آسم وجود دارد. هر نوع محرك مختلفي  ورزش بيش از حد سخت يا دود يا گرده باشد.

يك نوع جدي آسم ائوزينوفيليك است. كنترل اين آسم با داروهاي معمولي سخت تر است. علم اين بيماري به گلبولهاي سفيد به نام ائوزينوفيلها ارتباط مي دهد. اين سلولها بخشي از سيستم ايمني بدن شما هستند و به كشتن باكتري هاي مضر و كنترل التهاب  كمك مي كنند. 

محققان دريافته اند كه هرچه ائوزينوفيل‌ها در خون شما بيشتر باشد ، احتمال حمله جدي آسم بيشتر است. آنها مطمئن نيستند كه چه چيزي باعث بالا رفتن تعداد آنها مي شود. اما مي دانند كه آسم ائوزينوفيليك با ساير اشكال بيماري متفاوت است:

 بر چه كسي تأثير مي گذارد؟

آسم اغلب از كودكي شروع مي شود، اما نوع ائوزينوفيليك اغلب در بزرگسالان و در ميانسالي ظاهر مي شود.


حتي اگر اين نوع از آسم در كودكان اتفاق بيفتد بين 35 تا 50 سالگي بروز مي كند. هنوز مشخص نيست كه چه تعداد از افراد مبتلا به اين بيماري هستند. اما محققان تصور مي كنند كه كمتر از 10٪ از مبتلايان به آسم دچار آسم ائوزينوفيليك جدي هستند. اين بيماري در بين مردان و زنان به يك اندازه شايع است.

علائم و نشانه ها

بسياري اوقات ، آلرژي به مواردي مانند گرده يا مو حيوانات خانگي ارتباط دارد. اما افراد مبتلا به آسم ائوزينوفيلي تمايل به اين آلرژي ندارند. آنچه اين نوع را از ساير اشكال بيماري جدا مي كند تعداد بيشتري ائوزينوفيل در خون ، بافت ريه و مخاط سرفه است.

علائمي مانند خس خس ، سرفه و تنگي نفس در انواع آسم رخ مي دهد. اما اين نوع بر كل دستگاه تنفسي شما تأثير مي گذارد. اين بدان معني است كه احتمالاً عفونت هاي سينوسي زيادي خواهيد داشت. همچنين ممكن است دچار پوليپ بيني ، رشد غير سرطاني در معابر بيني يا سينوس ها شويد. همچنين ممكن است متوجه شويد كه لايه بيني شما (غشاي مخاطي) متورم و تحريك مي شود.


علائم ممكن است مانند آنچه كه شما به عنوان آسم معمولي مي شناسيد، به نظر برسد، اما اين بيماري بيشتر شبيه به اختلال انسداد مزمن ريوي (COPD) است. اين يك بيماري ريه است كه باعث ايجاد مشكلات طولاني مدت در تنفس و جريان هواي ضعيف مي شود.

تشخيص

براي اينكه بفهميد آسم داريد ، پزشك معاينه فيزيكي به شما مي دهد. آنها در مورد علائم و ساير مشكلات سلامتي از شما سؤال خواهند كرد. همچنين ممكن است مجبور شويد آزمايشات عملكرد ريه (ريوي) را انجام دهيد. اينها به شما مي گويند كه چقدر هوا مي توانيد نفس بكشيد و چقدر سريع مي توانيد آن را انجام دهيد. براي تشخيص آسم ائوزينوفيليك ، ممكن است نياز به ديگر آزمايشات داشته باشيد.


  • آزمايش خون. پزشك يا پرستار براي اندازه گيري تعداد ائوزينوفيل هاي موجود در آن ، خون شما را بررسي مي كنند.
  • نمونه خلط : ممكن است نمونه از مخاط گلو برداشته شود تا پزشك آن را بررسي نمايد.

  • بيوپسي برونش : اين تست كمتر متداول است. پزشك شما ابزاري به نام برونكوسكوپ را در بيني يا دهان شما قرار مي دهد. آنها از آن براي دريافت چندين نمونه بافت كوچك از ريه هاي شما (بيوپسي) استفاده مي كنند.

درمان

دو هدف براي درمان اين نوع آسم وجود دارد: تنفس خود را كنترل كنيد و ائوزينوفيل ها را كاهش دهيد. 

داروهايي كه براي منظور استفاده ميشوند، داروهايي هستند كه التهاب را متوقف مي كنند  مثل (كورتيكواستروئيدها) و استنشاق كننده هاي سريع تسكين دهنده .

اما اين داروها هميشه براي افراد مبتلا به آسم ائوزينوفيليك كار نمي كنند. پزشك همچنين مي تواند دارويي به نام بيولوژيك به شما بدهد، اين دارو ائوزينوفيل ها را هدف قرار ميدهد. 

در صورت بروز مشكل در عفونت سينوس، آنتي بيوتيك ها نيز مي توانند بخشي از برنامه درماني باشد.


تشخيص و درمان زود هنگام اين بيماري بسيار مهم است ، بنابراين مي توانيد صدمات ماندگار به ريه ها مانند زخم بافت ريه و ديواره هاي هوايي ضخيم را متوقف كند.


 

 

 

 

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
بررسي دلايل مشاهده خون هنگام اجابت مزاج

خون در مدفوع مي تواند قرمز روشن ، تيره، سياه و يا حتي مخفي باشد (با چشم غير مسلح قابل مشاهده نيست). علل خون در مدفوع دلايل متعددي دار كه در بعضي مواقع مشكل خاصي نبوده و بي ضرر تا بيماري هاي آزار دهنده دستگاه گوارش مانند بواسير(هموروئيد) و شقاق مقعد (شكاف ديواره مقعد) كه معمولا بعلت فشار زياد هنگام دفع مدفوع سخت كه با يبوست همراه است باشد و در بعضي مواقع بيماري بسيار خطرناك و جدي مانند سرطان است. در نتيجه با مشاهده علائم خون در مدفوع بايد توسط يك پزشك متخصص معاينه شويد.

خونريزي ركتال به عبور خون قرمز روشن از مقعد اشاره دارد ، كه اغلب با مدفوع و / يا لخته هاي خون مخلوط مي شود. بيشتر خونريزي هاي روده از روده بزرگ ، روده يا مقعد ناشي مي شود و مي تواند با اسهال همراه باشد. رنگ خون هنگام خونريزي اغلب به محل خونريزي در دستگاه گوارش بستگي دارد. به طور كلي ، هرچه محل خونريزي به مقعد نزديك تر باشد ، خون قرمز روشن تر خواهد شد. بنابراين خونريزي از مقعد كه در انتهاي كانال روده باشد به رنگ قرمز روشن است و نشان از تازه بودن خون و طي كردن مسير كوتاهي دارد، در حالي كه خونريزي از ابتداي روده بزرگ به رنگ قرمز تيره مي باشد.

از دلايل شايع خونريزي ركتوم مي توان به بواسير ، شقاق مقعد ، پروكتيت ، بيماري كرون ، ديورتيكولوزيس ، كوليت اولسراتيو ، زخم ركتوم ، پرولاپس ركتال ، كوليت ايسكميك ، آنژيو ديسپلازي ، تروما ركتوم ، سرطان مقعد ، سرطان روده بزرگ ، عوارض پرتودرماني و موارد ديگر اشاره كرد كه در ادامه به شايع ترين دليل آن بيماري هموروئيد يا بواسير خوني است، مي پردازيم.

بواسير يا هموروئيد خوني نوعي از اين  بيماري است كه به يكي از علائم شايع آن يعني خونريزي اشاره دارد. بسياري از افراد اين نوع از هموروئيد را تجربه مي كنند. خونريزي مقعدي مشكل شايعي است كه ميتواند نگراني هاي مختلفي را براي بيمار ايجاد كند. در ضمن نبايد از كنار اين علامت به سادگي گذشت زيرا امكان دارد نشانه اي از ساير بيماري هاي خطرناك تر باشد. اگر با اين بيماري و علائم آن آشنايي نداريد پس باما همراه باشيد.

بواسير خوني چيست؟

بواسير يا هموروئيد نوعي از بيماري هاي نشيمنگاه يا مقعد هستند. اين بيماري در واقع واريسي شدن سياهرگ هاي مقعدي است  كه به معني گشاد شدن يا تورم اين سياهرگ ها است. اين بيماري مي‌تواند از عوامل مختلفي  در طول زندگي سرچشمه گيرد و در صورتيكه علائم اين بيماري را داريد ميتوانيد براي درمان بواسير خوني به كلينيك نوين مراجعه فرمائيد.

اما چنانچه بواسير دچار خونريزي شود، يعني سياهرگ متورم شده در اثر عوامل مختلف آسيب ديده و پاره شده است پس بيمار بواسير خوني را تجربه خواهد كرد.

بواسير به طور كلي داراي دو نوع داخلي و خارجي است. كه در نوع اول سياهرگ هاي داخل مقعد و درون كانال مقعد و در نوع دوم سياهرگ ها يا عروق خارج از مقعد و بر روي دريچه مقعد دچار آسيب شده اند. هم هموروئيد داخلي و هم خارجي ممكن است دچار خونريزي شود و در واقع بواسير خوني به هر دو نوع بواسير اشاره دارد. اما در نظر داشته باشيد كه هموروئيد خوني با هموروئيد ترومبوزه متفاوت است.

علائم بواسير خوني؟

بيماري بواسير بسته به نوع آن علائم متفاوتي دارد. به علاوه مرحله بيماري نيز در بروز علائم و شدت آنها تاًثير گذار است‌. خونريزي از بواسير يكي از مهمترين علائمي است كه بيمار در مراحل پيشرفته عارضه تجربه مي كند. ساير علائمي كه بواسير خوني در كنار خونريزي ايجاد ميكند. به اين شرح است:

       
  • •  قبل از بررسي ساير علائم بگوييم كه خونريزي مي تواند به اشكال خون در مدفوع و يا مشاهده خون بر روي دستمال توالت نيز باشد.
  •    
  • •  درد شديد خصوصا هنگام دفع
  •    
  • •  تورم و التهاب مقعد
  •    
  • •  احساس توده اي در مقعد
  •    
  • •  بيرون زدگي هاي گوشتي
  •    
  • •  لمس توده اي متورم در اطراف مقعد
  •    
  • •  خارش و سوزش
  •    
  • •  خروج ترشحات از مقعد

منبع: http://mihanblog.com/rep/13

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
حمله قلبي چيست؟

بيماري عروق كرونر نوعي بيماري قلبي و علت اصلي حمله قلبي است.بيماري قلبي به شرايطي اطلاق مي شود كه قلب، رگ هاي آن، ماهيچه ها، دريچه ها يا مسيرهاي برقي داخلي را كه شامل انقباض عضلاني است، درگير كند. شايع ترين بيماري هاي قلبي شامل موارد زير است:

بيماري عروق كرونر نارسايي قلبي كارديوميوپاتي بيماري دريچه قلب آريتمي بيماري عروق كرونر عامل اصلي حملات قلبي است. اين بيماري شايع ترين نوع بيماري قلبي در ايالات متحده است.
حمله قلبي چيست؟

آگاهي از دلايل حمله قلبي و پيشگيري به نجات جان انسان كمك مي كند. هنگامي كه يك شريان كرونر مسدود شود (معمولاً توسط يك لخته خون) ، ناحيه اي از بافت قلبي خون خود را از دست مي دهد. اين كاهش خون مي تواند به سرعت آسيب برساند و يا بافت هاي قلب را بكشد ، بنابراين درمان سريع در بخش اورژانس و / يا مجموعه كاتتريزاسيون براي كاهش ريزش بافت قلب ضروري است. از دست رفتن بافت قلب به دليل انسداد مي تواند علائمي مانند درد قفسه سينه ، تنگي نفس ، ضعف و حتي مرگ را ايجاد كند. درمانهاي سريع تعداد كشته شدگان در اثر سكته‌هاي قلبي در سالهاي اخير را كاهش داده است. هر ساله حدود 790،000 نفر در ايالات متحده دچار حمله قلبي مي شوند.
علائم حمله قلبي

درد قفسه سينه نرم ترين علامت سكته قلبي است. موارد زير علائم هشدار دهنده حمله قلبي است:

  • درد قفسه سينه (ممكن است به پشت ، گردن ، بازوها و يا فك گسترش يابد)
  • سرگيجه
  • حالت تهوع 
  •  استفراغ
  • ضربان قلب سريع يا نامنظم
  • تنگي نفس
  • برخي از افراد ممكن است اضطراب ، سوء هاضمه و يا سوزش سر دل داشته باشند.

زنان ممكن است علائم مختلف ديگري از حمله قلبي تجربه كنند. درد فك ، تنگي نفس و حالت تهوع و استفراغ ممكن است در خانمهايي كه حملات قلبي دارند بيشتر از آقايان باشد. ، زنان معمولاً مجموعه متفاوتي از علائم حمله قلبي دارند.

  • سوزش سردل
  • از دست دادن اشتها

اگر اين علائم به عنوان علائم احتمالي بيماري قلبي در نظر گرفته نشود ، اين علائم در زنان باعث تاخير در تشخيص مي شود. تاخير در تشخيص مي تواند باعث آسيب بيشتر به بافت قلب يا حتي مرگ شود. زنان بايد ورزش كنند ، سيگار را ترك كنند و براي نظارت منظم بيماري هاي قلبي با پزشك خود در ارتباط باشند.

علائم بيماري عروق كرونركاهش جريان خون به قلب (پيكان) باعث علائم بيماري قلبي ، آنژين مي شود.بيماري عروق كرونر (CAD) هنگامي رخ مي دهد كه پلاك ، يك ماده چسبنده ، باريك شود يا انسداد جزئي عروق كرونر (مانند مواد چسبنده در حال توقف يك كاه) باشد و منجر به كاهش جريان خون شود. اين كاهش جريان خون ممكن است باعث درد قفسه سينه (آنژين) شود ، كه علامت هشدار دهنده مشكلات احتمالي قلبي مانند حمله قلبي است. پلاك همچنين ممكن است لخته هاي خون كوچك را به دام بيندازد ، و به طور ناگهاني شريان كرونر را مسدود كند ، و منجر به حمله قلبي شود.
چگونه پلاك لخته هاي خون مي توانند باعث حمله قلبي شوند پلاك هاي پارگي ممكن است باعث ايجاد لخته هايي شود كه جريان خون شرياني را مسدود مي كند.پلاك مي تواند در عروق كرونر و ساير عروق (به عنوان مثال شريان كاروتيد) ايجاد شود. بعضي از پلاكها ممكن است از خارج سخت و يا محكم باشد اما از داخل نرم و قارچ يا چسبنده باشد. اگر ناحيه پوسته مانند پوسته سخت باز شود ، اجزاي خوني مانند پلاكت ها و لخته هاي خون كوچك لخته بزرگي را تشكيل مي دهند و به طور موثري جريان خون را از طريق شريان مسدود مي كنند. بافت قلب در پايين دست از لخته دچار كمبود خون مي شود و آسيب ديده يا مي ميرد.
تشخيص حمله قلبي؟

شناسايي و درمان زودرس علائم حمله قلبي نتايج را بهبود مي بخشد.اگر شما يا يك فرد علائم حمله قلبي را ايجاد كرديد ، كمك پزشكي را به تعويق نياندازيد. و با اورژانس تماس بگيريد. تأخير در مراقبت مي تواند منجر به افزايش آسيب قلبي يا مرگ شود. هرچه علائم حمله قلبي زودتر شناسايي شود ، شانس زنده ماندن بيمار نيز بيشتر است.

درمان فوري حمله قلبي

آريتمي ممكن است باعث مرگ ناگهاني شود.حمله قلبي علاوه بر مسدود كردن جريان خون ، مي تواند باعث ناهنجاريهاي ديگري نيز شود. به عنوان مثال ،ايست قلبي زماني رخ ميدهد كه سيگنالهاي الكتريكي قلب نامنظم شوند (آريتمي).

هنگامي كه بافت قلبي كه وظيفه تحريك الكتريكي منظم انقباضات عضلات قلب را دارد آسيب بيند ، قلب پمپاژ خون را متوقف مي كند. مرگ معمولاً چند دقيقه پس از قطع پمپاژ خون رخ مي دهد. در نتيجه ، احياي سريع عروق كرونر (CPR) با يك دستگاه دفيبريلاتور يا همان شوك الكتريكي ممكن است پمپاژ خون را بازيابي كند و نجات بخش باشد.

ضربان قلب نامنظم (Arrhythmia)آريتمي نوع ديگري از بيماري هاي قلبي است كه ممكن است خطر حمله قلبي يا سكته مغزي را افزايش دهد. بيماراني كه متوجه مي شوند ضربان قلب آنها به طور غير طبيعي سريع ، آهسته و يا نامنظم است ، ممكن است دچار ضربان هاي الكتريكي نامنظمي شوند كه به آن آريتمي گفته مي شود. همچنين ممكن است علائم ضعف ، تنگي نفس و اضطراب داشته باشد. آريتمي مي تواند باعث تغيير ، آهسته يا حتي توانايي قلب در پمپاژ خون شود. در نتيجه، افراد مبتلا به آريتمي بايد به دنبال مراقبت هاي پزشكي فوري باشند ، خصوصاً اگر آريتمي پايدار باشد يا باعث ايجاد علائم مربوط به علائم حمله قلبي مانند درد قفسه سينه شود. فيبريلاسيون بطني و فيبريلاسيون دهليزي دو نمونه از آريتمي است. فيبريلاسيون دهليزي ممكن است خطر سكته مغزي را افزايش دهد.

 

آرشيو نظرات (0) | ادامه مطلب

[ ۱ ]

 
 

 


معرفي وبلاگ




شعر، شعر عاشقانه، داستان، داستان كوتاه، رمان، رمان عاشقانه



فهرست اصلي

صفحه نخست
پست الكترونيك
آرشيو مطالب
افزودن به علاقه مندي ها
صفحه خانگي
 


آرشيو موضوعي

موضوعي ثبت نشده است


آرشيو ارسال ها

مرداد ۱۴۰۱
شهريور ۱۳۹۹
ارديبهشت ۱۳۹۹
اسفند ۱۳۹۸
بهمن ۱۳۹۸
آبان ۱۳۹۸


پيوند ها

خريد اپل ايدي
سئو
ساخت وبلاگ
كلينيك نوين
ونك ليزر
كلينيك اچ پي وي
فيلم عمل بواسير
كولون
كلينيك عابديان
برقكار سيار
ويزيت پزشك در منزل
زگيل تناسلي زنان





 



[ ساخت وبلاگ ]