اشتباه اول : من تنها فردي هستم كه بواسير دارم
بواسير بيماري گوارشي رايجي است كه بسياري از افراد جامعه را درگير مي نمايد. اين عارضه بيشتر در افراد زير ۵۰ سال شايع است و حداقل ۷۵% از افراد جامعه براي يكبار هم كه شده در طول زندگي خود بواسير را تجربه مي كنند. به شما توصيه مي كنيم از بيماري خود خجالت نكشيد و هرچه سريع تر براي درمان اقدام كنيد.
اشتباه دوم : افراد مسن به بواسير مبتلا مي شوند
اين باور كاملا اشتباه است زيرا بواسير مي تواند در هر سني بروز كند و در جوانان نيز شايع است. سن شايع بروز اين عارضه بين ۴۵ تا ۶۵ سال است. علت بيماري بواسير در اغلب موارد ابتلا به يبوست و اسهال مزمن است. بارداري نيز از ديگر علل ابتلا به اين بيماري شناخته مي شود.
اشتباه سوم : مصرف خوراكي هاي تند باعث خونريزي هموروئيد مي شود
خونريزي از هموروئيد هيچ ارتباطي با غذايي كه مي خوريد، ندارد زيرا علت خونريزي هموروئيد وارد آمدن فشار به مقعد است. طي تحقيقات به عمل آمده مصرف غذاهاي تند و فلفل ارتباطي با خونريزي از مقعد و يا خون در مدفوع ندارد.
اشتباه چهارم : غذايي كه مي خوريم بر هموروئيد بي تاثير است
اين باور كاملا اشتباه است زيرا كه يكي از مهمترين دلايل ابتلا به هموروئيد، يبوست مداوم است. همچنين يبوست ارتباط مستقيم با تغذيه اشتباه دارد در نتيجه غذايي كه مي خوريم عامل ايجاد بواسير شناخته مي شود. براي اين منظور به مبتلايان هموروئيد توصيه شده است، براي درمان خود با مصرف كافي آب و غذاهاي غني از فيبر از يبوست جلوگيري كنيد.
اشتباه پنجم : نشستن روي سطوح سرد باعث هموروئيد مي شود
اين مورد به طور جدي مورد بررسي قرار نگرفته است، اما هيچ شواهدي مبني بر تاثير سرما بر ايجاد بواسير وجود ندارد. اما تجربه نشان داده نشستن طولاني مدت بر روي توالت در ايجاد بواسير نقش دارد. استفاده از كيسه يخ بر روي بواسير مي تواند تا حد زيادي در حاصل از آن را كاهش دهد.
اشتباه ششم : مبتلايان به هموروئيد بايد از ورزش اجتناب نمايند
اين باور كاملا غلط است زيرا يكي از روش هاي درمان هموروئيد ورزش است. همچنين يكي از علت ايجاد اين بيماري نيز عدم تحرك كافي است. البته بايد توجه كنيد ورزش هاي توصيه شده براي اين عارضه شامل شنا و پياده روي سبك است و انجام ورزش هاي سنگين نظير وزنه برداري براي درمان هموروئيد توصيه نمي شود بلكه مي تواند وضعيت را وخيم تر نمايد. انجام ورزش هاي منظم در جلوگيري از يبوست و افزايش وزن موثر است.
اشتباه هفتم : درمان هموروئيد از طريق جراحي است
امروزه روش هاي متنوعي جهت درمان بيماري هموروئيد پيش بيني شده است، و درمان جراحي تنها در مواردي خاص كه امكان درمان هموروئيد با ساير روش ها امكان پذير نباشد، انجام مي گيرد. در واقع مي توان گفت درمان جراحي براي هموروئيدهاي ترومبوزه و درجه ۳ و ۴ امكان پذير است. درمان اوليه بواسير شامل تغيير سبك زندگي و تغيير رژيم غذايي مي شود.
اشتباه هشتم : هموروئيد ها خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند
هيچ شواهدي مبني بر ارتباط هموروئيد با سرطان وجود ندارد. تنها نگراني در مورد هموروئيد اين است كه افراد مبتلا به آن اغلب دچار خونريزي از ركتوم مي شوند و اين امر خطر ابتلا به آنمي يا كم خوني را در اين افراد افزايش خواهد داد. همچنين توجه داشته باشيد خونريزي از ركتوم هميشه نشانه ي هموروئيد نيست بلكه ابتلا به سرطان كولوركتال و ساير بيماري هاي دستگاه گوارش نيز ممكن است چنين علائمي را ايجاد كنند.
https://jarah.clinic/ منبع :